Recept

Zalm Tiradito

Ingrediënten(4 persoons voorgerecht):

  • 320-350 gr zalmfilet vers aan 1 stuk zonder huid
  • 1 recept passievruchtmarinade
  • 1 recept wasabimayonaise
  • 1 à 2 mini komkommers
  • cresssoorten/kiemen

Passievruchtmarinade

Meng de volgende ingreiënten:

  • 4 el mirin
  • 3 el rijstazijn
  • 8 el passievruchtsap(liefst vers van passievruchten)
  • 2 el extra vergine olijolie
  • limoensap naar smaak
  • snufje zout naar smaak

Wasabimayonaise

Meng volgende ingrediënten:

  • 4 el mayonaise
  • Wasabipasta naar smaak(niet te veel als het van tevoren gemaakt wordt. Kan erg scherp worden)

Werkwijze:

  • Snijd de zalm in dunne gelijke plakken
  • Verdeel de plakjes zalm over 4 borden
  • Betrooi met iets grof zeezout
  • Besprenkel volledig met passievruchtmarinade
  • Laat 10 minuten staan
  • Maak het gerecht af met komkommer, cressoorten en wasabimayonaise