Zalm Tiradito
Ingrediënten(4 persoons voorgerecht):
- 320-350 gr zalmfilet vers aan 1 stuk zonder huid
- 1 recept passievruchtmarinade
- 1 recept wasabimayonaise
- 1 à 2 mini komkommers
- cresssoorten/kiemen
Passievruchtmarinade
Meng de volgende ingreiënten:
- 4 el mirin
- 3 el rijstazijn
- 8 el passievruchtsap(liefst vers van passievruchten)
- 2 el extra vergine olijolie
- limoensap naar smaak
- snufje zout naar smaak
Wasabimayonaise
Meng volgende ingrediënten:
- 4 el mayonaise
- Wasabipasta naar smaak(niet te veel als het van tevoren gemaakt wordt. Kan erg scherp worden)
Werkwijze:
- Snijd de zalm in dunne gelijke plakken
- Verdeel de plakjes zalm over 4 borden
- Betrooi met iets grof zeezout
- Besprenkel volledig met passievruchtmarinade
- Laat 10 minuten staan
- Maak het gerecht af met komkommer, cressoorten en wasabimayonaise