Voorgerechten

Swinckels proeverijmenu 42,50
4 gangen proeverijmenu, waarbij u alle smaken van Swinckels te proeven krijgt. Laat u verrassen en geniet!




3 gangen menu 34,50
Stel uw 3 gangen menu samen (voor, hoofd en nagerecht) uit de menukaart. Sommige gerechten hebben een meerprijs t.o.v. deze menuprijs.


Carpaccio
Achterhoekse runderlende, Parmezaanse kaas, artisjokkentapenade met een vleugje truffel pijnboompitjes en rucola. + 2,00


Swinckels zalm
Proeverij van 3 bereidingen van warm en koud gerookte zalm met diverse smaakmakers zoals erwtenschuim en frisse venkelsalade.


Watermeloen
Vegetarisch gerecht van watermeloen met fetakaas, gerookte amandel hangop van Griekse yoghurt met iets honing en waterkers.


Lam
Met ras el hanout kruiden gemarineerde lamsbout, koud geserveerd met salsa van zoetzure avocado, munt en gember en garnituur van gebakken uitjes en lotuswortelchips.


Swinckels tapas
Proeverij van 5 wisselende gerechtjes van de dag. + 2,00


Scampi
Grote garnalen gebakken in ruim knoflookboter gebakken geserveerd met focaccia. + 2,00


Vissoep
Verse vissoep met knoflookcanapés rouille en parmezaanse kaas.


Bataat
Vegan soep van zoete aardappel en vadouvan.


Hoofdgerechten

Veggie
Gemarineerde bloemkool in krokante korst van panko en salie geserveerd met groene asperges in knoflook, tomatenrisotto van tarlygranen en aïoli.


Zeeduivel
Zeeduivelfilet in roomboter gebakken met kappertjes en peterselie geserveerd met citroen, pomme duchesse en gegrilde courgette.


Roodbaars
Gebakken roodbaarsfilet met gekruide parelcouscous, groene asperge en saus van geroosterde paprika.


Eend
Gebakken eendenborstfilet met gegrilde knolselderij, snijboon met knolselderijpuree en zwarte knoflook, kruidige Japanse noedels en tom kha saus van kokos, limoen en gember.


Varkenshaas
Varkenshaas uit de oven met een korstje van panko, basilicum, hazelnoot en chorizo met rozemarijnsaus, tomatenrisotto van tarlygranen en gegrilde courgette.


Ribeye
Gegrild ribstuk met rand en oog van vet van Achterhoeks rund met kruidenboter, puree van zoete aardappel, gebakken groenten en opperdoezer aardappel uit de oven met tijm en knoflook. + 6,00


Tournedos
Biefstuk van de ossenhaas van Achterhoeks rund met kalfsjus, puree van zoete aardappel, gebakken groenten en opperdoezer aardappel uit de oven met tijm en knoflook. + 6,00


Kreeft (500 gram)
Gekookte kreeft met knoflookolie, pomme duchesse en gebakken groenten. + 9,50


Nagerechten

Tiramisu
Niet weg te denken bij Swinckels en volgens eigen recept uit 1996: Dessert van lange vingers, mascarpone, koffie, slagroom cacao en amaretto.


Trifle
Glas gevuld met cake, bosvruchtencompote, aardbeiencoulis en banketbakkersroom.


Tropische verrassing
Fris dessert van kokoscrumble, limoen yoghurtbavarois, mango-ijs en ananas panna cotta.


Proeverijdessert
Combinatie van 5 dessertbereidingen van de dag. Lekker smullen van allerlei smaken!


Kaasplateau
Wij serveren 5 kazen uit binnen en buitenland met appelchutney en kletzenbrood van noten en gedroogd fruit. + 3,00