Voorgerechten

Swinckels proeverijmenu 42,50
4 gangen proeverijmenu, waarbij u alle smaken van Swinckels te proeven krijgt. Laat u verrassen en geniet!


Carpaccio
Achterhoekse runderlende, Parmezaanse kaas, artisjokkentapenade met een vleugje truffel pijnboompitjes en rucola. 13,50


Swinckels zalm
Toast met mieriksworteldillecrème, zalm uit eigen rokerij, radijs, komkommerlinten en iets limoenkerriemayonaise. 12,50


Wildpâté
Grove pâté met hazenvlees geserveerd met balsamicosiroop zoetzuur van rode biet en appel, frisse sla en canapés. 11,00


Champignons Dordogne
Champignons gefrituurd in bierbeslag, bestrooid met escarriennekruiden en geserveerd met frisse aïoli. 11,00


Pompoen
Soep van pompoen afgemaakt met pesto. 8,00


Swinckels tapas
Proeverij van 5 wisselende gerechtjes van de dag. 13,50


Couscous
Couscoussalade met kikkererwten en koriander geserveerd met zoetzuur van komkommer, fetakaas, frisse garnituren en gel van gekruide tomaat


Zwezerik
Gebakken kalfszwezerik geserveerd met pastinaakpuree, haricots verts en kalfsjus. 13,50


Bisque
Huisgemaakte soep van vis en schaaldieren met knoflookcanapés. 8,50


Hoofdgerechten

Veggie
Bloemkoolroosjes in een krokant jasje van panko en salie geserveerd met courgettelinten gekruide tagliatelle en tom kha saus van kokos, limoen en gember. 21,50


Makreel
Gebakken makreelfilet met basilicumgnocchi in licht pikante tomatensaus met kappers en ui geserveerd met broccolischeuten en pesto. 22,50


Zeewolf & Scampi
Zeewolffilet met een citruskorstje in combinatie met grote knoflookgarnalen haricots verts, broccolipuree en saffraansaus met een vleugje pernod. 24,50


Eend
Gebakken Hollandse tamme eendenborstfilet met pastinaakpuree, bosvruchtensaus, schorsenerenchips, pommes dauphine en haricots verts. 22,50


Black Angus striploin
Gegrilde malse lendebiefstuk van graangevoerd Black Angus rund, gebakken groenten puree van zoete aardappel en kalfsjus. 28,50


Hert
Gebakken hertenbiefstuk van het haasgedeelte met aardappelpuree crème van rode kool, spruitjes en bosvruchtensaus. 26,50


Lam
Langzaam gegaarde lamsbout met honingtijmsaus en gepofte knoflook, linten van gemarineerde peen en aardappelpuree. 23,50


Nagerechten

Tiramisu
Niet weg te denken bij Swinckels en volgens eigen recept uit 1996: Dessert van lange vingers, mascarpone, koffie, slagroom cacao en amaretto.


Trifle
Glas in laagjes opgebouwd met bastognekoek, stoofperen, kaneelmousse vanille-ijs en caramelsaus.


Lemon meringue cheesecake
Koud bereide cheesecake met citroen en eiwitschuim geserveerd met sorbet van mandarijn en kokoskruim.


Chocolade proeverij
Wij serveren witte chocolademousse, donkere moelleux, ruby Chai roomijs krokante ruby parels en “chocolade-aarde”.


Proeverijdessert
Combinatie van 5 dessertbereidingen van de dag. Lekker smullen van allerlei smaken!


Kaasplateau
Wij serveren 5 kazen uit binnen en buitenland met appelchutney en kletzenbrood van noten en gedroogd fruit. + 3,00