Private Dining

In onze Heertjeskamer is het heerlijk vertoeven in besloten omgeving met 10-26 personen.

In deze ruimte kunnen wij losse zitjes plaatsen, 2 lange tafels of een tafel in carrévorm(maximaal 14 pers.)

Wij bieden hier menu’s aan vanaf 13 personen. Buffetten zijn in deze ruimte niet mogelijk. Op weekenddagen kunnen wij de ruimte pas vergeven vanaf 13 personen, maar informeer naar de mogelijkheden.

Omdat de “heertjes” niet het alleenrecht hebben op deze kamer, hebben wij deze gedecoreerd met schilderijen van beroemde vrouwen, zoals Het meisje met de parel, de Mona Lisa, Het Melkmeisje en de brieflezende vrouw.

De Heertjeskamer heeft een rijke historie.

Zo werden hier vroeger de “staatenvergaderingen” van het Polderdistrict Veluwe gehouden vanaf 1798. Wanneer de heren in beraad gingen werd volgens de overlevering de hoed naast de voordeur gehangen, zodat men niet gestoord zou worden.

Tot eind 1900 werd de naam nog verbeeld in de vorm van een hoge zwarte hoed die was afgebeeld op een uithangbord aan de gevel.

Op 1 januari 1818 werden de kerkdorpen Voorst, Wilp, Twello, Terwolde en Nijbroek samengevoegd tot de gemeente Voorst. De overdacht en het tekenen van de officiële documenten heeft ook plaats in de “Heertjeskamer”. Tevens werden de 1e gemeentelijke handelingen hier uitgevoerd.